Renovatie van glas in Oud-Turnhout

Renovatie bestaande beglazing in Oud-Turnhout

U kan een beroep doen op onze diensten voor de vervanging van bestaand enkel of dubbel glas van uw gebouw in Oud-Turnhout met hoogrendementsglas (HR++, k-waarde 1.0 tot 0.6). Het glas wordt dan vervangen in het bestaande raamkader. Hoogrendementsglas isoleert 3 tot 6 maal beter ten opzichte van gewoon glas.

In bepaalde gevallen kan deze vervanging in aanmerking komen voor een premie of een ander belastingvoordeel. Wij bieden u met plezier meer uitleg en kunnen u de nodige begeleidende documenten bezorgen voor uw aanvraag.
Het hoogrendementsglas dat u uitkiest ter vervanging kan indien gewenst ook andere, bijkomende eigenschappen hebben, zoals zonwerende, inbraak werende of akoestische kwaliteiten. Ook de rand van het glas kan beter isolerend zijn (warm edge).

Vervanging van glas in Oud-Turnhout is mogelijk voor elk type van bestaand raamkader (hout, PVC, staal of aluminium).
Vooraleer u een definitieve offerte te bezorgen, zullen wij de staat van het bestaande raamkader evalueren. Wij kunnen u desgevallend aanvullende diensten tot aanpassing of renovatie van de bestaande raamkaders aanbieden, om u een optimaal resultaat op lange termijn te bieden.

Verschillende redenen om uw glas in Oud-Turnhout te laten renoveren:

 • Beschadigingen repareren: Glas kan na verloop van tijd beschadigd raken door krassen, deuken of barsten. Renovatie kan nodig zijn om deze beschadigingen te herstellen en de functionaliteit van het glas te behouden.
 • Energie-efficiëntie verbeteren: Oudere ramen en glaspanelen kunnen minder energie-efficiënt zijn, wat kan leiden tot warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer. Door te kiezen voor energiezuiniger glas tijdens een renovatie, kan de energie-efficiëntie van een gebouw worden verbeterd.
 • Esthetische verbeteringen: Renovatie van glas kan ook worden uitgevoerd om de esthetiek van een gebouw te verbeteren. Bv. modernere, stijlvollere of functionelere glasopties installeren die beter passen bij uw smaak of bij de huidige designtrends.
 • Veiligheid en beveiliging: In sommige gevallen kan het nodig zijn om glas te renoveren om de veiligheid en beveiliging van een gebouw te verbeteren. Bijvoorbeeld door het installeren van veiligheidsglas dat minder snel breekt of door inbraakbestendige glasopties te kiezen.
 • Geluidsisolatie: Voor gebouwen gelegen in lawaaierige omgevingen kan het upgraden naar geluidsisolerend glas tijdens een renovatie helpen om geluidsoverlast te verminderen en de leefbaarheid te verbeteren.
 • Normen en regelgeving: Soms kan het nodig zijn om glas te renoveren om te voldoen aan nieuwe bouwvoorschriften, veiligheidsnormen of andere regelgeving.

 

Renovatie ramen - vervangen glas

Andere renovatiediensten die wij in Oud-Turnhout kunnen bieden, zijn onder meer:

 • Het plaatsen van vacuümglas in uw bestaande ramen in Oud-Turnhout.
 • Het plaatsen of vervangen van kunststof of lichtkoepels in Oud-Turnhout. Kunststof en koepels zijn tegenwoordig beschikbaar met slagvaste en beter isolerende en zonwerende kwaliteiten.
  Isoleer uw bestaande lichtkoepel op eenvoudige en goedkope manier.
 • Glas in lood in Oud-Turnhout geeft een identiteit aan uw gebouw of gevel, waardoor u het graag wenst te behouden. Herstellingen van gebrandschilderd loodglas of gekleurd loodglas ed brengen wij tot een mooi eindresultaat. De inbouw van loodglas in isolerend glas laat toe om uw gebouw beter te isoleren en maakt het glas onderhoudsvriendelijker. Ook voorzetramen bij glas in lood kunnen u op een budgetvriendelijke manier 50% warmteverlies besparen. Kleeflood kan ook voorzien worden op hoogrendementsglas om het effect van loodglas te verkrijgen.
 • Glas kan ook voorzien worden van verluchtingsroosters of hondenluiken / kattenluiken.
 • Veluxramen kunnen ook perfect voorzien worden van nieuw glas. Bezorg ons een foto van het typeplaatje terug, op basis daarvan kunnen wij u een offerte bezorgen.
 • Voorzetramen kunnen in sommige gevallen een gering ingrijpende en budgetvriendelijk oplossing zijn

Uw bestaande beglazing laten vervangen in Oud-Turnhout of omstreken?

U wenst uw bestaande glas in Oud-Turnhout of omstreken te vervangen?